ผลิตภัณฑ์คอลลาเจนกรอบจากแมงกะพรุนเป็นผลิตภัณฑ์นวัตกรรมพร้อมบริโภคชิ้นแรกผลิตจากโปรตีนคอลลาเจนของแมงกะพรุนชนิดกินได้โดยใช้เทคโนโลยีการแช่เยือกแข็งอบแห้งร่วมกับอินูลินซึ่งเป็นพรีไบโอติกทำหน้าที่เป็นสารไคโอโพรเทกแทนต์ ผลิตภัณฑ์คอลลาเจนกรอบจากแมงกะพรุนสามารถนำมาปรุงรสชาติเพิ่มความอร่อยได้ เช่น รสซอสน้ำมันงา จัดเป็นอาหารขบเคี้ยวสุขภาพที่มีแคลอรี่ ไขมัน และค่าดัชนีน้ำตาลต่ำ สามารถเก็บได้นาน 1 ปี ปัจจุบันบริษัท ยูนีค โกลด์ อินเตอร์ฟู้ดจำกัดจัดจำหน่ายภายใต้แบรนด์คุราเกะ และจะส่งออกไปยังต่างประเทศภายใต้แบรนด์ซัพเพอร์ซี
Crispy Jellyfish Collagen Snack is the first innovative collagen product made from edible jellyfish using a freeze-drying technology with an inulin supplement, a prebiotic functioning as a cryoprotectant. This healthy collagen snack has low calories, low fat, and low GI index with a shelf life of 1 year. The snack appears in seasoning sesame oil formula to enhance the overall eating experience. Unique Gold Interfoods Co., Ltd. has commercialized and introduced the crispy collagen snack to a grocery shelf called “Kurage”. The product will be exported to the world under the SupperSea brand.
หัวหน้าโครงการ
Team leaderr
รศ.ดร. เบญจวรรณ ธรรมธนารักษ์
Associate Professor Benjawan Thumthanaruk, Ph.D
นักวิจัย/นักประดิษฐ์
Inventors
1. รศ.ดร เบญจวรรณ ธรรมธนารักษ์
Associate Professor Dr. Benjawan Thumthanaruk
2. นาย วิริยะ เจริญโชคพาณิชย์
Mr. Wiriya Charoenchokpanich
3. นางสาวประภัสสร ภิรมย์วงศ์
Miss Prapassorn Piromwong
4. นายปรัชญา ม่วงรอด
Mr. Pratchaya Muangrod
5. นางสาวอาทิมา ลือยศ
Miss Artima Lueyot
6. นางสาวธนพร เอมฤกษ์
Miss Tanaporn Emrerk
Dr.Koson Numbang